Paolo Nutini - Keep Rolling

Let's not talk about today. Ever.




Cyndi Lauper - True Colors


Mary Poppins - Supercalifragilisticexpialidocious

Jag har ovanligt ont på sistonde. Ont i munnen och ont i magen och Coffe bet mig och Amanda slog mig och jag hoppade in i en skåpsdörr så huvudet började blöda och nu fastnade jag med piercingen i skenan i gommen. Å andra sidan gjorde jag det medans jag åt pannkakor så det är väl ganska ok. Eller nej egentligen inte för nu har jag ätit typ 7 pannkakor och jag kommer antagligen explodera vilken sekund som helt. Allt är pappas fel. Försov mig och hann inte äta frukost och sen tänkte han inte komma hem förrens vid... aldrig, vilket jag inte visste om så jag har suttit och väntat på att han ska komma för han vill alltid att vi äter tillsammans. Så nu när jag väl fick veta att han inte kommer kunna fixa mat på några timmar stekte jag pannkakor och vräkte i mig så mycket som bara fick plats. Nu kommer jag bli fet igen. Fet fet fet. Usch.
Hur som helst, jag har ju världens historieredovisning på måndag men istället för att plugga inför den har jag fixat ännu en blogg! Nea, Elin och Moa fick i uppdrag att göra reklam för den och plötsligt hade jag 70 sidvisningar och ett erbjudande att gästblogga för 365 Jönköping. Vilket ju är ballt. Och lite läskigt. Vi får se.




Yael Naim - New Soul

HEJ JAG MINNS INTE RIKTIGT VAD JAG HAR GJORT IDAG MEN DET VAR SÄKERT FINT. Kaffe drack jag. Sen kom jag på varför jag inte brukar dricka kaffe. Sen fick jag besöka toan och tömma mig helt på allt möjligt att tömma. MEN KAFFET VAR GOTT så det är ok. Helt förlorat mig i lovets planer, mestadels för att undvika tänka på nästa veckas skola och jag vet inte om det är bra eller dåligt men vi får se. Min hud är tjurig, vilket är välförståerligt, och jag har lite för mycket smink men för att vara ärlig känns det ganska bra för med linserna känns det hela tiden som att faktiskt ha på sig en heltäckande mask och som melodramatiskt fitta är det en väldigt tillfredställande känsla. Ska försöka sluta tvångs-shoppa så mycket så kanske jag kan fortsätta ha linser i framtiden. Det skulle vara fint. Så kanske jag lär mig spara också.
Hur som helst.
Fick Konad nail stamp paketet jag hittade på tradera (shoppa shoppa shoppa!), vill aldrig buda på tradera igen, blev så nervös och ångestfylld när det bara var en minus kvar och jag inte visste om jag skulle förlora sista sekunden. Men det var värt det. Fina fina stämplar.
Inte pysslat på någon vecka, skäms på mig, ska försöka snart, måste bara plugga inför nästa vecka så jag slipper skuldångesten. Synd bara att efter att upprepat allt duktigt planerande i mitt huvud känner jag mig så välanpassad och organiserad att jag inbillar mig att jag faktiskt är det och inte alls behöver tänka på att plugga.
Nu fick jag supercravings och ska göra chokladpudding.

Salem Al Fakir - This Is For


Gwen Stefani - Hollaback girl

Idag bestämde sig mina föräldrar att de skulle sälja mig till satan.
Läs: samhället.
Läs: pengaberoendet.
Efter åtta år har vår advokat bestämt sig att det är lagom tidpunkt att försöka stämma sjukhuset. Dock så krävs det, enligt lag, att jag förvärrats för att man ska få dra upp ett åtal efter mer än fem år. Så nu har min mor, med far min i sina spår, gett sig in på att gräva upp all bekräftelse på att jag ligger fysiskt eller psykiskt sämre till än när jag var 9, och kunna bevisa att det är olyckans fel.
Och som vanligt är hennes svar, hennes svar på allt: ärren. Och inte de fina ärren från de dåliga doktorerna som läkt allt för fint för att kuna användas. Nej då, vi ska skicka dotterns mest ångesfyllda stunders spår raka vägen över Europa för att visa upp inför läkare och domare och vittnen så att de kan övertalas om att den lilla, änglalika, oskyldiga flickan traumatiserats djupt av grekernas dåliga sjukvård.
Jag börjar inse vart min brist på moral kan komma från.
Så åter igen ska jag placeras i ett stort kalt rum utan fönster, med ett vitt skynke bakom mig, på en ensam liten pall i mitten, stora silvriga skärmar strax bredvid och en kort hårig gubbjävel, anonym bakom sin kamera. Åter igen ska jag lydigt sitta i trosor och BH framför en arrogant, outbildad främling med förmågan att föreviga ögonblicket.

Lady GaGa - Telephone


Manu Chao - Bongo Bong

HEJ JAG HAR HAFT EN JÄTTEFIN DAG IDAG IDAG IDAG.
Lite slö och väldigt trött och hungrig och illamående och huvudvärk och dålig hy och så som vanligt. Som det ska vara. Men det har varit varm och soligt och jag har suttit ute med en glad och mätt Lia och en söt Martina och äntligen tagit mina efetrsaknade, tobaksfyllda, bensinförgiftade bloss. Köpte ett nagellack till någon främling i USA för ibland känner jag för att vara väldigt snäll. Kuvertet det ska skickas i har en rosa rosett hårt fastknuten och väntar bara på att få frimärken. Mina fina linser har kommit och vi slutar klockan ett hela veckan och imorgon ska jag ha på mig regnbågsfärgade hängslen.
Jag tror jag slog i huvet under natten för jag har en bula men jag har drömt snällt sedan början av helgen så allt är ok, duschade imorse och mumsar just nu på en blanding av uppvärmda bär, grekist yoghurt och honung. Pappa fixar te. Vi ska se på någon film. Jag har världens tätaste vinterpäls och en finne i pannan.
Tydligen kan jag nynna hela So this is love. Glad överraskning.

the Princess and the Frog - Friends On the Other Side

Igår kom Elin förbi och vi var osociala tillsammans framför varsinn datorskärm. Så som man ska. Det blev charmig skräckkomedi och Sherlock Holmes uppdelad i två delar varav en sågs till sent igårkväll och andra imorse, nyvakna med magarna fulla av mannagrynsgröt och blåbär. Så som de ska.
Var nyligen på A6 med mamman och köpte ett nagellack för 235 svenska riksdaler. Första och sista gången. Vet inte riktigt vad jag ska göra av det nu, hur använder man egentligen 10 ml alkoholbaserad färg för en fjärdedels månadstillgångar med gott samvete? Tänker lägga undan det till det blir sommar eller mina naglar har blivit förföriskt långa, vilket än kommer först. På en femhundralapp har jag nu kvar 87 kr. Men helt ärligt känns det ganska värt med tanke på att jag nu har ett lip gloss som doftar vaniljkräm, ännu ett marinblått lack och möjligheten att lära mig att sota ögonen. För det känns ändå som att det är ganska bra fördelade födelsedagspengar.
Ni får ursäkta mig men jag måste packa och ge mig av till min första fasta måltid på en vecka nu.


nail addicts' über giveaway

Sitter skabbig och pendlar mellan datorn och Palahniuks Choke. Lever för dagen på ärtsoppa och nyponsoppa. Luktar apa och ska strax strax hoppa in i duschen. Princess and the Frog soundtracket går på repeat.
Snubblade hur som helst just över den perfekta bloggen för mig och är tydligen i tid för deras inte-så-lilla giveaway. För er som känner mig bör ni ändå veta hur jag reagerade. Vilket betyder att ni än en gång ska hålla tummarna för mig tills den 9 April!

Just found this giveaway, which is bliss for me since I always find myself spending all my money on nail polish. 32 and counting. However fulfilling it is I just as often find myself poor as a church mouse.

Carla Bruni - Quelqu'un M'a Dit

Har elakt kemiprov imorgon och tydligen även ett svenskaförhör. En bok på 300 sidor varav 150 är olästa och 50 oöversatta glosor. Men det är chill. För sen äre helg. Och på helgen är inte stress och läxor tillåtet och jag tänker bara ligga och vältra mig i min egen smuts och vara glad apa. Överväger att flyga förbi biblioteket och bocka av ännu en av böckerna på min nyfunna lista över dystopisk litteratur. För det är sånt som gör livet värt att leva. Faktiskt. Det och crepes. Med keso och skinka. Vilket är precis vad mamma lovat kommer finnas tillgängligt i vår tomma, men nu för tiden ganska hemtrevliga, lägenhet. Är jag duktig sliter jag mig från dumburken och datorskärmen och läser som en duktig nörd. Förhoppningsvis glömmer jag inte glasögonen hemma. Helger är snälla.



Kill Bill - About Her

Jag är trött som satan men kan inte slappna av för jag har inte kunnat plugga alls, vi har två stora läxor (ett prov och en uppsats rättare sagt) och att behöva välja gör mig handlingsförlamad. Så istället för att pluggat som jag borde och nu kunna sova har jag inte kunnat göra något alls och har som vanligt ont i magen. Stackars magen. Ska lära mig dricka kaffe till råga på allt, och att använda ögonskugga.
Tack vare bup-kvinnan försöker jag inte hålla kontakten med alla längre. Jag får lita på att man kan ha en svacka och ändå lyckas ha några vänner kvar efter. Det enda planerade nu är Elin, Henke och Uppcon. Alla så mycket mer värda än att slippa stressen.
Ska ringa AFS imorgon och fråga vad dethär om att jag är för ung handlar om. Har jag tur kanske jag lyckas tuffa till mig och dra till Japan i ett år i Mars. Tanken gör mig livrädd men det kanske är hälsosamt.

Vad jag vill ha just nu:
varma kramar
fast, fet mat
osedda, högkvalitativa tecknade filmer
mindre snö, mer vår



Louis armstrong - Otchi-Tchor-Ni-Ya


Nine Original Soundtrack/Kate Hudson - Cinema Italiano

Jag luktar aceton. Permanent. Likså gör mitt rum. Pappas blå flanellskjorta passar mig ovanligt fint och snön börjar ge vika. Det känns lite som vår.




Alexander Shen - Headspin Storybook


Nine Original Soundtrack/Fergie - Be Italian

Åter igen fina rosa naglar och som vanligt ett ihärdigt illamående. Markus ska firas imorgon och jag skulle kunna se fram emot det mer. Var med fina Lia, hennes skäggkarl sov men det var ok för vi lekte med Kandi Sparkle. Jag har äntligen hittat Sudoku till mobilen och jag är egentligen väldigt mycket mer pepp än såhär men klockan är för sent för entusiasm. Å andra sidan dämpar väl även måndagens ankomst peppet. Lov snart. Snart snart. Min kropp gör ont och jag hoppas det är sol som bara fan imorgon för då tänker jag lägga mig ute på balkongen. Vågar fortfarande inte äta ordentligt. Tack gud för smoothies.


Weird Al Yankovic - I'm Fat

Såatteh... zup?


Familjen - Hon Ar Fin

Idag var the internationall day of awesomeness och jag var långt ifrån så awesome som jag borde vara. Vi har inte tvättat på två veckor och jag är nere på mina sista vintervänliga plagg. Och tjockisvänliga också för den delen men det är ni för trötta för att lyssna på. Jag har nog en liten kris just nu. Jag har nämligen inget att gömma mig bakom längre. Jag får inte sova hur och när jag vill. Jag får inte leka med små snälla vassa blad och jag får inte äta vad jag vill. Jag har inte råd med att shoppa närhelst jag blir nervös (framförallt inte då jag blir än mer nervös av stan) och jag får inte slå någon. Jag har inte ens vettiga bhar nog för att gömma mig bakom en uppmärksamhetsväckande klyfta. Istället sitter jag med något nedåttittande bröst slappt vändrandes och nya långa naglar. För det verkar lite som om min nya strategi är 30-50tal. I alla fall om man ser över mitt rum. Åtta par stay-ups. Tretton olika nyanser av röda nagellack. Fyra paket lösnaglar och ögonbrynspennan, eyelinern och kökssaxen strategiskt placerade så att ögonen alltid ramas in av en styv lugg och ett par skarpa ögonbryn.
Personligen tycker jag att detta är ett fantastiskt stort framsteg i min personliga utveckling då jag nu inte ens behöver tänka på mitt utseende utan istället låter min inlärda skräck för verkligheten ta hand om det. Prov? Måla naglarna. Stort gräl med en auktoritet? Shamponera håret i en halvtimme. Ovanligt mycket folk på stan? Noppa varje hårbeklädd hudfläck på kroppen tills du ser i kors.

Vem sa att man blir ful av stress.

Maskinen - Pengar

Vi hade blodprov på biologin idag och mitt finger gör fortfarande ont. På ett bra sätt ändå, lite som ett litet blåmärke väldigt nära skelettet. Eller fan det är ju det det är.
Hur som helst! Vi har psykologiprov imorgon. Jag är fånigt oförberedd. Jag kommer dö. Men nu gör min mage ont och jag kollar på How I Met Your Mother som läx-paus.


Acidunion - Mais Qui Se Laissera Faire

Min dator hittar på hyss och jag har ont över-jävla-allt. Sämsta födelsedagen på länge. Mår så satans jävla illa, för bästa sättet att fira mig och få mig glad är tydligen att bjuda in folk när jag är skabbig av bara fan och ge min tre olika tårtor. Jag vill inte se mat på en vecka.(Minns inte senast jag obligerats att äta så mycket äckel, är gråtfärdig) Men samtidigt är jag ju jävligt hungrig för man kommer ändå ingenstans på socker. Pappa lagar mat. Psykologiprov på tisdag som jag inte är förberedd inför för fem öre och hela kroppen gör ont av apati och sömnbrist.

(Såg om Cloudy with a chance of meatballs med Nea i fredags. Den är ovanligt fin.)

Disney - I Wan'na Be Like you

Hej idag vad jag väldigt otonårig. Jag och nea vaknade klockan tjugo i åtta (efter att somnat vid tio), åt blåbärssoppa med hallon respektive solrosbröd med alfalafagroddar och en kiwi var. Sen somnade vi igen. Jag hälsade på mormor och blev itryckt tusen olika kakor och är nu mätt som en häst och har en sockerkaka med apelsinsmak i köket. Mormor hade en fin bok med Farbagé-ägg. Mamma har folk över, de ska supa och låta kreativiteten flöda och jag hoppas på att få jobba lite med min nya lera. Mamma har målat en bild av mig där jag ser ut som Mr Bean. Jag stinker fitta och bär årets femtioelfte munsår med smärta. Mammas värninna försöker lära oss färglära, det är fånigt omständigt men ändå lite spännande, å andra sidan är jag helt jävla värdelös på färger. Jag ska be morsan blanda till lite sangria till mig så kanske jag också kan vara glad med dem ikväll.


Kent - Sundance Kid


Iain Bellamy - Mrs. Bagwell's Rhumba (Don't Let Them See You're Afraid)

Drömt elakt igen men nu börjar det bara bli fånigt så jag tänker inte skriva ner det. Vaknat från och till sedan tvåtiden. Vår tolett luktar bacon och jag har tre silikon-cupcakes på köksbordet. Två timmars historieprov. Vill shoppa efter skolan men är som sagt var väldigt pank. Ska se om pappan kanske kan köpa en tyllkjol till sin snälla stackars lilla duktiga dotter. Hade inte i conditioner i håret igår så nu äre risigt som utav bara fan och jag borde sluta schamponera helt fram till uppcon så det inte blir skabbigt där. Avvänjning. Funkar alltid. Nu är jag hungrig som satan. Frukost.


Johnossi - Execution song

STATEMENT: silikon är föjävligt svårarbetat. Verkligen förjävligt. Vitt silikon är inte vitt. Claesolsson är skurkar. 10 grader är skillnaden mellan att dö av köld och att gå runt i shorts med balkongdörren öppen. Disney och Johnossi är trevliga kottar.
Nu ska jag nog tillbaka till min kesomacka.

Disney - A Star is Born

Detta är verkligen inte rätt tillfälle att sitta och smälta maten och lyssna på disney men helvete just nu finns det ingen bättre känsla. Herkules soundtracket. Världens godaste grekiska måltid. Nöjd. Har fått höra att jag ser ut som något ur en 30tals cabaret och att jag borde bli Åhlens-medlem. Nöjd som jag var gick jag med på det. Köpte även ett fånigt snyggt marinblått nagellack (tack vare Lena som öppnade min syn på denna färg) och ett lika fånigt snyggt rött som är likadant som det jag stal från min mor för några år sedan men inte vågat använda för att unvika risken att det tar slut. Fånigt tyckte jag och blev en femtiolapp fattigare. Nu har jag hur som helst 120 kr kvar att leva på under månaden. Hoppas jag får lite av mormor och grekerna så kanske det känns bättre.
Efter veckans prov kommer Linnean till staden och det blir frukttårta och Cloudy with a chance of meatballs. Som jag inte rokar länka till men som alla måste se! HOKAY!?

RSS 2.0